Fastigo är som vanligt på plats i Almedalen och bjuder in till flera seminarier med högaktuella teman, intressanta talespersoner och förhoppningsvis en stor mängd matnyttig information för dig i branschen.

Hur kan fastighetsbranschen skapa det kompetenslyft den så väl behöver?
Tisdag 1 juli, kl.08.15 - 09.00, Strandg 9

Fastighetsbranschen är i behov av ett kompetenslyft. Ofta läggs dessa uppgifter på företagens HR-chefer, men de har många gånger svårt att få större gehör för frågor som berör branschens kompetensproblematik. Ett av huvudproblemen är det interna kretsloppet av rekryteringar, där företagen rekryterar talanger av varandra istället för att försöka få in nytt blod. Är det dags att vd:arna tar större ansvar för att driva branschens kompetensutveckling framåt?

Medverkande: Ilija Batljan, vvd, Rikshem, Christel Armstrong, vd Stena Fastigheter, Leif Linde, vd Riksbyggen. Madeleine Rietschel, verksamhetschef Fastighetsbranschens utbildningsnämnd,  Mona Finnström, vd Fastigo och Bo Ringdahl, vd Tengbom. Moderator är Stig-Björn Ljunggren, statsvetare.

Hur jämställd är fastighetsbranschen?
Tisdag 1 juli, kl.11.30-12.15,  Strandg 9

Fastighetsbranschen uppfattas traditionellt sett som manlig. Så hur jämställt är det i styrelser, ledningsgrupper, på vd-poster, bland fastighetsskötare och lokalvårdare? Är vi bättre eller sämre än andra? Här presenteras en undersökning där tydliga siffror ställs mot attityder och förväntningar. En diskussion om mångfald och jämställdhet ur olika perspektiv och om hur du som arbetsgivare kan bidra till ett jämställt arbetsliv och samtidigt gynna affären.

Medverkande: Amanda Lundeteg, vd stiftelsen Allbright, Ulf Skarin, chefredaktör Veckan Affärer, Hans Wallenstam, vd Wallenstam, Ulf Nyqvist, vd Botkyrkabyggen och Mona Finnström, vd Fastigo. Moderator är Ann-Katrine Roth, vd Euroquality.

Vi har jobben – men var finns folket?
Onsdag 2 juli, kl.11.30-12.15, Strandg 9

Fastighetsbranschen behöver rekrytera 16 000 personer fram till 2021. Hur löser vi ekvationen att vi har arbetstillfällen samtidigt som duktiga människor går utan jobb? Hur kan vi locka fler till branschen för att få tillväxt? En diskussion om hinder och möjliga lösningar.

Medverkande: Reinhold Lennebo, vd Fastighetsägarna Sverige, Karolin Forsling, affärsområdeschef retail AMF Fastigheter, Goran Sehovac, branschstrateg Arbetsförmedlingen och Linus Holmgren, vd Talent Talk. Moderator är Mona Finnström, vd Fastigo.

Studentmedarbetare - en väg till kvalificerat arbete
Onsdag 2 juli, kl.11.30-12.15, Kårhuset Rindi

Det är dags att använda välutbildade unga människor på ett smartare sätt. Om några år är det ont om välutbildad arbetskraft och då blir vinnarna de företag som byggt relationer med högskolestudenter redan nu. Fastigo är på gång att teckna det första studentmedarbetaravtalet inom privat sektor. Studentmedarbetaravtalet ger ökade förutsättningar att ta tillvara kompetens hos universitets- och högskolestuderande samtidigt som det underlättar övergången mellan studier och yrkesliv och tillför fastighetsbranschen aktuell kunskap.

Medverkande: Susanne Svensson, rådgivare och förhandlare Fastigo, Edward Hamilton, Svenskt Näringsliv, Kristin Öster, Saco Studentråd, Agneta Jöhnk, SKL och Magnus Hedberg, Jusek. Moderator är Anna Dyhre, Jusek,

Varmt välkommen!