40 procent av företagen i fastighetsbranschen kan inte rekrytera de medarbetare de önskar på grund av kompetensbrist. Svårast är att hitta byggprojektledare.

Det visar en undersökning som Fastigo gjort och som lyftes vid ett seminarium i Almedalen under måndagen om hur vi kan hitta kompetensen bland unga, nya svenskar och personer i omställning.

Konkurrens om arbetskraften

Att fastighetsbranschen har ett stort rekryteringsbehov är väl känt. Branschen behöver rekrytera cirka  11 000 personer de kommande 10 åren. Och vi är inte den enda. Byggbranschen behöver rekrytera 40 000  nya medarbetare och inom vård skola, omsorg behövs närmare en halv miljon på 10-15 års sikt. Så vilka ska välja oss?

Nytt perspektiv

- Vi behöver ett nytt perspektiv på rekrytering. Idag rekryterar vi till största delen av varandra inom branschen och det skapar osäkerhet i företagen, säger Sofie Roy Norelid, affärsområdeschef förvaltning på HSB Stockholm.

Att  lägga fokus på social kompetens, istället för teknisk, kan vara ett sätt att hitta nya medarbetare utanför den ordinarie rekryteringsvägen, menar hon.

- Den tekniska kompetensen går alltid att komplettera med.

Ta emot sommarjobbare

Mona Finnström, vd på Fastigo vill också se att företagen i fastighetsbranschen i än större utsträckning än idag tar emot sommarjobbare, praktikanter, lärlingar för att attrahera nya medarbetare.

Inte is i magen

Thomas Persson, generaldirektör på myndigheten för yrkeshögskolan skickar också med en en varning.

- Ni kan inte ha is i magen och tro att det löser sig. Ni måste jobba för att bli attraktiva på en i  den allt tuffare konkurrensen. Fler måste vilja utbilda sig till yrken i fastighetsbranschen.