Den 28 mars öppnar utställningen ”Bamse och Dundermysteriet” på Fredens Hus i Uppsala. Med Bamse och hans vänner som guider får barn och familjer lära sig mer om hållbarhet och vad vi kan göra för att tillsammans bättre ta hand om vår miljö.

Utställningen har turnerat i Sverige under en period och kommer nu till Uppsala mellan den 28 mars till den 19 augusti 2018. Bamse och Dundermysteriet är producerad av Arbetets museum i samarbete med BAMSE Förlaget, Egmont Kärnan Bamseredaktionen, Kolmårdens Djurpark, Hyresbostäder samt Sparbankstiftelsen.

- För Fredens Hus är en av de viktigaste frågorna att belysa social hållbarhet, som är en central samhällsfråga. Utställningen genomsyras av frågor som rör människors lika värde, yttrandefrihet och demokrati, säger Camilla Winter Jarlgård, utställningsansvarig vid Fredens Hus.

Uppsalahem är också en av initiativtagarna till att utställningen har landat i Uppsala och totalt har bolaget 16 000 hyresrätter runt om i Uppsala, med många vetgiriga barn som hyresgäster.

- Genom utställningen vill vi ta upp viktiga hållbarhetsfrågor med barn på ett lekfullt sätt. Utställningen har arbetats fram tillsammans med barn och tanken är att de som besöker utställningen ska känna att de kan vara med och påverka samhället i en positiv riktning, menar Åsa Pallin, hållbarhetsstrateg på Uppsalahem.

Det övergripande syftet är att nå barnfamiljer och skolklasser/förskolegrupper med ett budskap som väcker framtidstro och framtidshopp. Målet med utställningen är att ge besökare verktyg för att vara med och skapa ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbart samhälle. Tillsammans är vi starka och kan forma en hållbar framtid!