Vid årets upplaga av Järvaveckan deltog Fastigos kommunikationschef Hannes Kataja på Fastighetsägarna Stockholms seminarium om vikten av att ta emot prao-elever och praktikanter i fastighetsbranschen.

Övriga i panelen var Anna Webrell från Stockholm Exergi och Christina Burlin från Specialfastigheter. Under ledning av Anni Carpelan från Fastighetsägarna Stockholm diskuterade paneldeltagarna hur de jobbar med att ta emot prao-elever och praktikanter, tips till eleverna och medskick till andra företag inom fastighetsbranschen som skulle kunna tänka sig att ta emot prao-elever.

- Fastighetsbranschen står inför ett stort rekryteringsbehov och samtidigt är vi många inom branschen som vill vara med och bidra med en konkret samhällsnytta. Därför är det viktigt att fler företag inom fastighetsbranschen tar emot prao-elever och praktikanter, säger Hannes Kataja.

Fastigo har sedan tre år tillbaka ett samarbete med Rinkebyskolan som innebär att två elever praoar i en vecka på Fastigo under vårterminen. Utöver att ta emot prao-elever arbetar även Fastigo med att länka samman Rinkebyskolan med fler företag inom fastighetsbranschen.

Panelen kom även med tips och råd till eleverna.

- Det är viktigt att eleverna tar sin prao-vecka seriöst. Genom att respektera arbetstiderna, vara noggrann i sina arbetsuppgifter och genomföra en bra prao kan det leda till en första referens eller kanske ett framtida sommarjobb, sa Hannes på seminariet.

Innan panelen premiärvisades även en film som Fastighetsägarna Stockholm har tagit fram tillsammans med Fastigo. Filmen handlar om just prao-elever och belyser vad praon betyder för den enskilde eleven och man får även höra några röster från branschen som berättar om vad det har gett deras företag och varför man ska engagera sig i frågan.