Huge Bostäder AB genomför varje sommar trygghetssatsningen ’Unga för orten’. I sommarens upplaga deltar 180 ungdomar som kommer att göra insatser för att det ska bli snyggt och tryggt på tre områden i Huddinge kommun.

– De kommer göra en betydande insats för att förbättra sina egna bostadsområden och bidra till snyggare och tryggare områden. Sammanlagt kommer de under några intensiva månader tillsammans arbeta 25 600 timmar, vilket motsvarar nästan nio års arbete, säger Mariwan Omar, chef för Samverkan i Huddinge, i ett pressmeddelande.

Ungdomarna som deltar i projektet är födda 2001 och 2002 och bor i Vårby, Skogås och Flemingsberg.

Unga för orten är en återkommande och permanent trygghetssatsning som äger rum under sommaren och som finansieras av föreningen Samverkan i Huddinge. Föreningen är ett trygghets- och brottsförebyggande samarbete mellan Huge Bostäder, Huddinge kommun, Huddinge Samhällsfastigheter, Fastighets AB Balder och D. Carnegie & Co.

Mer information om ’Unga för orten’ finner ni här.