Under Almedalsveckan genomförde HSB Göteborg ett välbesökt seminarium som gick under rubriken ’kvinnor säger me too – vad säger männen?’.

Panelen bestod av Peter Grönberg, Ansvarig för företagskultur och ledarskap, Volvo, Max Lutteman, Polismästare, Polismyndigheten, Peter Svensson, VD, Peab Bostad, Stefan Bengtsson, Rektor, Chalmers och Lars Göran Andersson, VD, HSB Göteborg.

Diskussionen stannade inte vid allmänt tyckande utan flera i panelen gav konkreta exempel på hur deras organisation jobbar med frågorna. Det handlade om alltifrån ekonomiska satsningar till utbildningar, dialog och att föregå med gott exempel i vardagen. Samtalet rundades av med att Lars Göran breddade diskussionen till att handla om inkludering i ett vidare sammanhang. Fastighetsbranschen ska vara en bransch där alla känner sig välkomna. Viktigt tankesätt att ha med sig i vardagen.

Det blev ett lyckat seminarium med inspel från flera olika branscher och HSB ska ha en éloge för att de lyfter detta viktiga ämne.