https://fastigo.se/app/uploads/2019/09/logo-svart.svg
DELA
Anställning, Beredskap

Vi har svårt att få vår ordinarie personal att räcka till vid snöberedskap. Kan vi ta in timanställda som vi ringer in vid behov om det snöar? Vad ska de i så fall ha för anställningsform?

I F- och S- avtalet finns ingen särskild anställningsform för den här situationen som exempelvis tim- eller behovsanställning som kan förekomma i andra branscher. Ni kan däremot teckna ett ramavtal (intermittent avtal) med en arbetstagare och använda anställningsformen särskild visstidsanställning för den här situationen. Avtalet innebär att arbetsgivaren kan erbjuda kortare anställningar som arbetstagaren tackar ja eller nej till. Om arbetstagaren accepterar anställningserbjudandet gäller villkoren i ramavtalet och en kort anställning blir till.

Notera reglerna i LAS att vid anställning vid tre eller flera tillfälle med särskild visstidsanställning under en och samma månad så kommer även mellanliggande kalenderdagar att räknas som anställningstid. Kontakta Fastigo Svar Direkt på 08-676 69 69 eller eller fastigo@svardirekt.se för rådgivning om innehåll i ett ramavtal.

Min sida

Här har vi samlat dina kollektivavtal, snabblänkar och kontaktuppgifter till din personliga rådgivare

Kollektivavtal
Din rådgivare

För snabbare hjälp kontakta SvarDirekt på 08-676 69 69 eller via formuläret nedan.

Medlem

Här loggar du som medlem in för att komma åt all låst information på webbplatsen

Fastigo-portalen

Här loggar du in som ska lämna företagsuppgifter, statistik eller hantera ert företags användare.

Bli medlem

Har du inget konto? Som medlem omfattas du av Fastigos heltäckande och branschanpassade kollektivavtal.

Logga in

För att komma åt denna information behöver ditt företag vara medlem i Fastigo.Om du redan är inloggad och ändå inte kommer åt ett visst material är det för att du saknar behörighet till den sidan eller filen.

Du loggar in med din e-postadress och lösenord.

Om du inte loggat in tidigare behöver du skapa ett lösenord genom att följa ”Glömt ditt lösenord”-länken nedan.