https://fastigo.se/app/uploads/2019/09/logo-svart.svg
DELA

Bli medlem

Vi är fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation

1 000 medlemmar med drygt 23 000 anställda har valt Fastigo. Det gör oss till fastighetsbranschens ledande arbetsgivarorganisation. 

Som medlem omfattas du av Fastigos heltäckande och branschanpassade kollektivavtal. Det innebär en trygghet för dig som arbetsgivare och för dina anställda. Fastigo stöttar dig i din roll som arbetsgivare och är experter på fastighetsbranschens förutsättningar.

Bli medlem

Vi är fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation

1 000 medlemmar med över 23 000 anställda har valt Fastigo. Det gör oss till fastighetsbranschens ledande arbetsgivarorganisation. 

Som medlem omfattas du av Fastigos heltäckande och branschanpassade kollektivavtal. Det innebär en trygghet för dig som arbetsgivare och för dina anställda. Fastigo stöttar dig i din roll som arbetsgivare och är experter på fastighetsbranschens förutsättningar.

En egen rådgivare

Som medlem i Fastigo har du en egen kontaktperson som är insatt i förhållandena på just ditt företag. Hos oss får du svar på dina funderingar och kan bolla med din egen expert på arbetsrätt. Du kan kontakta oss obegränsat, och vi har en jourtjänst som alltid svarar på mejl eller telefon under kontorstid. 

Johan Svalling är en av sex förhandlare/rådgivare på Fastigo.

Lisa Strandberg förhandlar med fackförbunden och ger råd och stöd till medlemsföretagen.

Medlemsägt och demokratiskt

Fastigo är en ideell förening med uppgift att tillvarata medlemmarnas intressen i deras egenskap av arbetsgivare. Vi är partipolitiskt obundna och högsta beslutande organ är årsstämman, där alla medlemmar har rätt att delta och besluta om organisationens inriktning.

Vad kostar ett medlemskap?

kr

Så här räknar vi

Den rörliga avgiften är momspliktig och är kopplad till årslönesumman för de anställdas årslönesummor och nuvarande prisbasbelopp. Den fasta avgiften är momsbefriad. Utöver årsavgiften tillkommer även avgifter till trygghetsfonderna och Fastighetsbranschens utbildningsnämnd. Se nedan.

  • Medlemsavgiften till Fastigo är 1 000 kr.
  • Till det kommer en avdragsgill serviceavgift om 0,25% av totalt utbetalda löner och ersättningar för vilka kontrolluppgift lämnats. Lägsta avgift är 10 procent av prisbasbeloppet, pbb, det vill säga 5 730 kr under 2024.
  • Utöver medlemskapet tillkommer avgifter till Trygghetsfonden Fastigo-LO på 0,15% av de kollektivanställdas lönesumma, och en avgift till Trygghetsrådet Fastigo på 0,15% av tjänstemännens lönesumma. Avgiften är avdragsgill och faktureras från aktuell trygghetsfond.
  • Fastigo är en av parterna i Fastighetsbranschens utbildningsnämnd, FU, som verkar för en långsiktig kompetensförsörjning i branschen. För finansiering av FU:s verksamhet tillkommer en kollektivavtalad avgift på 0,05% av årslönesumman. Avgiften är avdragsgill och debiteras via Fora.

Årslönesumma innebär det sammanlagda bruttolönebeloppet exklusive sociala avgifter som betalades ut till anställda under föregående år. Årslönesumman ska även innehålla all skattepliktig ersättning. För nystartade verksamheter används den budgeterade lönesumman som underlag.

Allt det här får du som medlem

Att vara medlem i Fastigo är en trygghet för dig som arbetsgivare och för de anställda i verksamheten. 

Som medlem får du ladda ner en exklusiv kvalitetsstämpel att som du kan använda på din hemsida, i rekryteringsannonser och i din mejlsignatur. Stämpeln visar att du är en schysst och medveten arbetsgivare. 

Peka på respektive ruta nedan för att läsa mer om vad det innebär att vara medlem i fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation.

Kollektivavtal

Fastighetsbranschens kollektivavtal är anpassade efter branschens förutsättningar och villkor. Det ger dig som arbetsgivare ett tydligt regelverk och trygga förutsättningar för anställningar och personalfrågor.

En personlig rådgivare

Som medlem får du en egen kontaktperson som är insatt i förhållandena på just ditt företag. Alla våra förhandlare har lång erfarenhet från vår egen och andra branscher, och kan bistå både inför och under ärenden på företaget. Det ger trygghet och kontinuitet.

Unik lönestatistik för hela branschen

Exklusiv information om marknadslönerna i fastighetsbranschen är en tjänst som är populär och efterfrågas av många. Statistiken är ett utmärkt verktyg vid löneförhandlingar och nyanställningar. Fastigo sammanställer även statistik över vd-löner och erbjuder rådgivning kring utformningen av vd-avtal.

Rättshjälp när du behöver det​

Det är ovanligt att våra medlemmar hamnar i arbetsrättsliga tvister eftersom vi jobbar förebyggande med vår juridiska rådgivning. Skulle en tvist ändå uppstå har vi jurister som är ombud för dig vid förhandling eller rättegång, och kostnaden för ombudet ingår i medlemsavgiften.

Expert på arbetsmiljö

Fastighetsbolag berörs av särskilda arbetsmiljöregler som kan vara svåra att ha full koll på. För att leva upp till de krav som ställs måste alla arbetsgivare bedriva ett systematiskt arbetsmiljöarbete. Vår kunskap om de speciella krav som finns i fastighetsbranschen gör att du har någon att fråga om det behövs.

Trygghet vid omställning

Kontakta Trygghetsrådet Fastigo eller Trygghetsfonden Fastigo-LO inför en uppsägning på grund av arbetsbrist. Genom fonderna har dina medarbetare möjlighet till vidareutbildning, hjälp att starta eget, en karriärcoach eller löneutfyllnad. Både företaget och de anställda blir tryggare på köpet.

Egen och gemensam opinionsbildning

Fastigo driver frågor i samhällsdebatten som är viktiga för den enskilda medarbetaren, det enskilda fastighetsbolaget men även fastighetsbranschen som helhet. Vi har en nära samverkan med branschens näringspolitiska organisationer, vilka också finns representerade i Fastigos styrelse.

Modern webbplats och uppdaterade nyhetsbrev

All information du kan behöva som arbetsgivare finns på www.fastigo.se. Fastigos arbetsgivarguide innehåller allt från kollektivavtal och blanketter till checklistor och fördjupningar. Du missar inga nyheter med våra nyhetsbrev. Allt ingår i medlemsavgiften.

Utbildningar och nätverk

Fastigo håller kurser inom bland annat våra kollektivavtal, ledarskap och pensioner. Vi kommer gärna till dig och utbildar. Din rådgivare erbjuder lokala nätverk där du håller dig uppdatera dig i aktuella frågor.

Jag vill veta mer om medlemskap!

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig. Du kan även ringa oss på 08-676 69 00.

  • Företagsuppgifter

  • Uppgiftslämnare

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Min sida

Här har vi samlat dina kollektivavtal, snabblänkar och kontaktuppgifter till din personliga rådgivare

Kollektivavtal
Din rådgivare

För snabbare hjälp kontakta SvarDirekt på 08-676 69 69 eller via formuläret nedan.

Medlem

Här loggar du som medlem in för att komma åt all låst information på webbplatsen

Fastigo-portalen

Här loggar du in som ska lämna företagsuppgifter, statistik eller hantera ert företags användare.

Bli medlem

Har du inget konto? Som medlem omfattas du av Fastigos heltäckande och branschanpassade kollektivavtal.

Logga in

För att komma åt denna information behöver ditt företag vara medlem i Fastigo.Om du redan är inloggad och ändå inte kommer åt ett visst material är det för att du saknar behörighet till den sidan eller filen.

Du loggar in med din e-postadress och lösenord.

Om du inte loggat in tidigare behöver du skapa ett lösenord genom att följa ”Glömt ditt lösenord”-länken nedan.