https://fastigo.se/app/uploads/2019/09/logo-svart.svg

Webbinarium 19 maj

19
maj
Digitalt
Börjar: 2021-05-19 09:00
Slutar: 2021-05-19 10:30
Pris medlemsföretag: 0 kr

Framtidsbranschen

Hur hittar vi de bästa talangerna och säkerställer kompetensen i en attraktiv fastighetsbransch?

Fastighetsbranschen har under det senaste decenniet behövt ställa om för att möta omvärldens allt snabbare utveckling i form av digitalisering, hållbarhetsmål och ökade kundkrav. Samtidigt växer gapet mellan branschens behov och tillgången av kvalificerad arbetskraft. Högt upp på bolagens agenda står employer branding och många söker nu nya kompetenser och talanger inom fastighetsförvaltning, digitalisering och hållbarhet.

Välkommen till tre samtal som lyfter fastighetsbranschens viktigaste framtidsfrågor: hur vässar vi oss som arbetsgivare? Hur löser vi kompetensförsörjningen och hittar de bästa talangerna?

Anna Bellman är moderator för denna livesändning och samtalar med inspirerande och erfarna personer som ger sin syn på branschens utmaningar.

Datum och tid: 19 maj kl. 9.00-10.30

Varmt välkommen till denna digitala livesändning som vi gör tillsammans med Fastighetsägarna.
Anmälan sker via Fastighetsägarnas hemsida här

 

Program

Del 1: Jakten på talangerna

Hur står sig fastighetsbranschen i jämförelse med andra branscher?
Vi representerar en spännande och innovativ bransch med många olika yrkesroller och möjligheter att klättra – det måste vi bli bättre på att berätta! Påverkansmöjligheter och samhällsbyggande eftersöks särskilt av unga idag och här kan vi marknadsföra oss mer. 

Ett samtal med Novare Leadership Academy och Cecilia Gardner Larsson, konsultchef Real Competence.

 

Del 2: Branschens bästa arbetsplatser

Ett samtal om employer branding och attraktiva arbetsgivare i branschen. I listan över Sveriges bästa arbetsplatser som årligen utses av undersökningsföretaget Great place to work® återfinns ett flertal fastighetsbolag. Hur ser framgångsfaktorerna ut och vad innebär det för branschen i stort? Ta del av erfarenheter från några av bolagen som berättar hur de arbetar för att skapa en attraktiv arbetsplats.

Medverkar gör Helena Martini, HR-chef Atrium Ljungberg, Wivecka Ljungh, HR-chef Mimer och Malin Wettre, HR-chef Stångåstaden.

Anna Kinberg Batra ger sin syn på fastighetsbranschen som nytillträdd styrelseledamot för Castellum. Vilka utmaningar ser hon, hur ska branschen locka talangerna och vad vill hon se mer av?

 

Del 3: Vikten av relevanta utbildningar

Hur säkerställer vi att utbildningssektorn lever upp till branschens behov och hur arbetar fastighetsbolagen med att ta emot och stötta studenter under och efter avslutad utbildning?

Ett samtal med Olli Kytömäki, forskare inom digitalisering KTH, Emil Bood, verksamhetschef Fastighetsbranschens utbildningsnämnd och Anna Birgersson, HR-chef Fastighetsägarna Service. 

 

Min sida

Här har vi samlat dina kollektivavtal, snabblänkar och kontaktuppgifter till din personliga rådgivare

Kollektivavtal
Din rådgivare

För snabbare hjälp kontakta SvarDirekt på 08-676 69 69 eller via formuläret nedan.

Medlem

Här loggar du som medlem in för att komma åt all låst information på webbplatsen

Fastigo-portalen

Här loggar du in som ska lämna företagsuppgifter, statistik eller hantera ert företags användare.

Bli medlem

Har du inget konto? Som medlem omfattas du av Fastigos heltäckande och branschanpassade kollektivavtal.

Logga in

För att komma åt denna information behöver ditt företag vara medlem i Fastigo.Om du redan är inloggad och ändå inte kommer åt ett visst material är det för att du saknar behörighet till den sidan eller filen.

Du loggar in med din e-postadress och lösenord.

Om du inte loggat in tidigare behöver du skapa ett lösenord genom att följa ”Glömt ditt lösenord”-länken nedan.