https://fastigo.se/app/uploads/2019/09/logo-svart.svg
  • Nyheter
  • ”Konkreta verktyg ger balans och resultat på arbetsplatsen”
DELA
Nyheter

”Konkreta verktyg ger balans och resultat på arbetsplatsen”

Fastigo arrangerar kursen ’Hållbart arbetsliv’ den 3 oktober för att hjälpa chefer inom fastighetsbranschen med att hitta balansen i vardagen, hantera krav och utveckla sin kommunikation.

Varför borde en chef gå kursen? Är den relevant även för en chef som har arbetat i tio år?

– I grunden handlar det om att få konkreta verktyg för att kunna organisera sin dag. Det är lätt att fastna i att jobbet blir livet som chef och vi vill hjälpa personerna med att hitta balansen mellan att vara tillgänglig och ha en rimlig arbetsbelastning, säger Claes Waldenström, kursledare med 30 års erfarenhet av förändringsledning och utveckling av ledare.

Vad kan ett ledarskap med långsiktighet och balans i vardagen bidra med till helheten på arbetsplatsen?

– Som chef är du en bärare av kulturen på arbetsplatsen. Det blir en kedjereaktion när chefen är stressad och nedstämd. Medvetet eller omedvetet påverkar det stämningen och arbetsmiljön bland medarbetarna, berättar Claes, och fortsätter:

– Vi vill ge konkreta verktyg och tips som underlättar i den vardagliga kommunikationen på kontoret. När ska man ge feedback och hur? Vart går gränsen mellan kontroll och återkoppling? Frågor som ställs på sin spets när stressnivån ökar på jobbet. 

Är delegering av arbetsuppgifter ett tecken på svaghet? Eller är det ett tecken på att chefen börjar tappa kontrollen över vad som händer på arbetsplatsen?

– Delegering är något som kan lyfta och underlätta arbetet. Däremot är det viktigt att ställa sig frågan varför delegerar jag den här uppgiften? Är det för att uppgiften är tråkig eller för att jag vill att medarbetaren i fråga ska växa i sin roll? Detta kommer vi resonera om under kursdagen.

Kursen kommer ge många handfasta tips och verktyg så att cheferna kan skapa en hållbar och mer organiserad vardag för sig, och därmed sina medarbetare. Men vad får deltagarna med sig hem?

– Vi kommer att skicka med reflektionsfrågor så att cheferna som deltar i kursen kan fortsätta att utveckla sitt arbetssätt och hitta en rimlig balans mellan förväntningar och krav, avslutar Claes.


Kursledare är Bea Ahlperby och Claes Waldenström. Mer praktisk information samt anmälningsformulär till kursen ’Hållbart arbetsliv’ finner ni här.

Relaterade nyheter

Videosida
Nyheter

Nytt på fastigo.se: Filmer och webbinarier

Arbetsgivarnytt, Nyheter

Målarförbundet och Byggnads slås ihop

2848358927_d8d11f244f
Nyheter

Save the date – Fastigodagarna 2024

Min sida

Här har vi samlat dina kollektivavtal, snabblänkar och kontaktuppgifter till din personliga rådgivare

Kollektivavtal
Din rådgivare

För snabbare hjälp kontakta SvarDirekt
08-676 69 69svardirekt@fastigo.se

Medlem

Här loggar du som medlem in för att komma åt all låst information på webbplatsen

Fastigo-portalen

Här loggar du in som ska lämna företagsuppgifter, statistik eller hantera ert företags användare.

Bli medlem

Har du inget konto? Som medlem omfattas du av Fastigos heltäckande och branschanpassade kollektivavtal.

Logga in

För att komma åt denna information behöver ditt företag vara medlem i Fastigo.Om du redan är inloggad och ändå inte kommer åt ett visst material är det för att du saknar behörighet till den sidan eller filen.

Du loggar in med din e-postadress och lösenord.

Om du inte loggat in tidigare behöver du skapa ett lösenord genom att följa ”Glömt ditt lösenord”-länken nedan.