https://fastigo.se/app/uploads/2019/09/logo-svart.svg
  • Nyheter
  • Sänkt arbetsgivaravgift för sommarjobbare 2022
DELA
Nyheter

Sänkt arbetsgivaravgift för sommarjobbare 2022

Arbetsgivaravgifterna för unga sänks ytterligare under sommaren 2022 

Riksdagen har tidigare fattat beslut om att arbetsgivaravgifterna för unga mellan 18 och 23 är tillfälligt sänkta till och med mars 2023. Det nya beslutet innebär att arbetsgivaravgifterna för unga som har fyllt 18 men inte 23 ska sänkas ytterligare under juni, juli och augusti 2022. Bara ålderspensionsavgiften på 10,21 procent ska betalas. Lagändringarna börjar gälla den 1 juni 2022 och tillämpas på ersättning som lämnas under perioden den 1 juni-31 augusti 2022.

För personer som vid årets ingång har fyllt 18 men inte 23 år är arbetsgivaravgifterna 19,73 procent på ersättningar upp till max 25 000 kronor per månad och arbetsgivare. För ersättning som lämnas under perioden den 1 juni–31 augusti 2022 ska dock endast ålderspensionsavgiften betalas.

För ungdomar som vid årets ingång har fyllt 15 men inte 18 år ska bara ålderspensionsavgiften betalas för den del av ersättningen som uppgår till högst 25 000 kronor per månad

Beslutet kommer i samband med att det är hög tid för många ungdomar att söka sommarjobb. Sommarjobbare är en stor tillgång för fastighetsbranschen och behovet av sysselsättning för unga är stort. Fördelarna med att anställa sommarjobbare är många! Det är ett gyllene tillfälle för ungdomar att bekanta sig med fastighetsbranschen genom drift- och underhållsjobb som behövs under sommarsäsongen. I förlängningen fungerar det också som ett led i marknadsföring att få fler ungdomar att söka sig till utbildningar som anknyter till vår bransch. Som arbetsgivare är det dessutom en del i arbetet med att ta socialt ansvar och ett sätt att visa upp fastighetsbranschen som arbetsgivare.

Praktisk information och vad du behöver tänka på vid anställning av sommarjobbare hittar du i vägledningen i Arbetsgivarguiden. 

Closeup of female gardener weeding out flowerbed

Relaterade nyheter

Videosida
Nyheter

Nytt på fastigo.se: Filmer och webbinarier

Arbetsgivarnytt, Nyheter

Målarförbundet och Byggnads slås ihop

2848358927_d8d11f244f
Nyheter

Save the date – Fastigodagarna 2024

Min sida

Här har vi samlat dina kollektivavtal, snabblänkar och kontaktuppgifter till din personliga rådgivare

Kollektivavtal
Din rådgivare

För snabbare hjälp kontakta SvarDirekt
08-676 69 69svardirekt@fastigo.se

Medlem

Här loggar du som medlem in för att komma åt all låst information på webbplatsen

Fastigo-portalen

Här loggar du in som ska lämna företagsuppgifter, statistik eller hantera ert företags användare.

Bli medlem

Har du inget konto? Som medlem omfattas du av Fastigos heltäckande och branschanpassade kollektivavtal.

Logga in

För att komma åt denna information behöver ditt företag vara medlem i Fastigo.Om du redan är inloggad och ändå inte kommer åt ett visst material är det för att du saknar behörighet till den sidan eller filen.

Du loggar in med din e-postadress och lösenord.

Om du inte loggat in tidigare behöver du skapa ett lösenord genom att följa ”Glömt ditt lösenord”-länken nedan.