https://fastigo.se/app/uploads/2019/09/logo-svart.svg

Test inlägg ny layout

23
jan
Stockholm
Central hotell, Vasagatan 38
Börjar: 2024-01-23 09:00
Slutar: 2024-01-23 12:00
Pris medlemsföretag: 2 300 kr
Pris ej medlemsföretag: 4 400 kr
Sista anmälningsdag: 2024-01-15

Innehållsbeskrivning

Utbildningen ger en genomgång av hanteringen av arbetsbrist. Den är utformad för att ge er en förståelse av de juridiska och praktiska aspekterna av arbetsbrist, inklusive dess formella hantering och konsekvenser. Det vill säga såväl regelverket och övrig ”best practice” för en smidig process i förhållande till personal och fackliga motparter behandlas. 

Vi går igenom,

  • Begreppet arbetsbrist
  • Den formella hanteringen
  • Omplacering
  • Turordning
  • Uppsägningstider
  • Företrädesrätt
  • Fastigos trygghetsfonder
  • ”Hantverket” arbetsbrist – hantering av personal, fack mfl 

 

Medverkande 

Nils Berg
Susanne Svensson

Nils Bergh jobbar som utvecklingschef och rådgivare på Fastigo. Susanne Svensson jobbar som rådigvare och förhandlare på Fastigo och är även avtalsansvarig för F-avtalet. 

 

 

 

Upplägg

Inför utbildningstillfället kommer deltagarna att få ta del av det case som kommer vara utgångspunkten för utbildningen. Det vill säga berättelsen om det påhittade företaget och de olika utmaningar som det ställs inför. För att få ut det mesta av utbildningstillfället förväntas du ha läst igenom materialet i förväg.

Utbildningstillfället varvar sedan,

  • teoretisk presentation av respektive relevant regelverk och dess innebörd, med övning i praktisk tillämpning i form av lösningsdiskussion i mindre grupper och presentation av gruppens förslag på lösning i storgrupp tillsammans med utbildningsledarna.  

Casebaserad utbildning

Det här är en casebaserad utbildning. Det vill säga en läroprocess där deltagarna ges möjlighet att tillämpa teoretisk kunskap i praktiska situationer genom att analysera, diskutera och lösa simulerade problem och scenarier i en berättelse om ett påhittat företag. Dessa ”fall” är utformade för att efterlikna de utmaningar och beslut som yrkesverksamma inom ett visst område kan möta. I utbildningen varvar vi systematiskt teoretiska begrepp och kunskaper med praktiska tillämpningar. Deltagarna får först lära sig teorin och sedan tillämpa den på de fall som presenteras. Detta främjar en djupare förståelse och ger deltagarna möjlighet att se hur teorin kan användas i praktiken.

 

Varmt välkommen med din anmälan!

Avbokningsregler: Har du fått förhinder, meddela oss så att vi kan erbjuda platsen till andra intresserade. Du kan överföra din kursplats till en kollega, meddela oss den nya deltagares namn och e-post. Detta är viktigt eftersom vi skickar ut nödvändig information till alla deltagare. Om du varken avbokar din plats eller överför den till en kollega debiteras du full kursavgift. Avbokning sker senast den 15 januari via mejl till utbildning@fastigo.se
Min sida

Här har vi samlat dina kollektivavtal, snabblänkar och kontaktuppgifter till din personliga rådgivare

Kollektivavtal
Din rådgivare

För snabbare hjälp kontakta SvarDirekt på 08-676 69 69 eller via formuläret nedan.

Medlem

Här loggar du som medlem in för att komma åt all låst information på webbplatsen

Fastigo-portalen

Här loggar du in som ska lämna företagsuppgifter, statistik eller hantera ert företags användare.

Bli medlem

Har du inget konto? Som medlem omfattas du av Fastigos heltäckande och branschanpassade kollektivavtal.

Logga in

För att komma åt denna information behöver ditt företag vara medlem i Fastigo.Om du redan är inloggad och ändå inte kommer åt ett visst material är det för att du saknar behörighet till den sidan eller filen.

Du loggar in med din e-postadress och lösenord.

Om du inte loggat in tidigare behöver du skapa ett lösenord genom att följa ”Glömt ditt lösenord”-länken nedan.