https://fastigo.se/app/uploads/2019/09/logo-svart.svg
  • Nyheter
  • Nya grepp ska locka unga till fastighetsbranschen
DELA
Pressmeddelande

Nya grepp ska locka unga till fastighetsbranschen

– Fastighetsbranschen är okänd bland dagens unga. För att nå målgruppen måste vi kommunicera med ungdomar på deras villkor och i kanaler som de befinner sig. Genom samarbetet med Hampus hoppas vi på sikt få fler unga att bli intresserade av att jobba i den framtidsbransch vi tycker att vi är, säger Anette Nordenfelt, kommunikationschef på Fastigo.

Hampus Hedström gör ett videoinlägg på sin Youtubekanal och ett inlägg på sin Instagramsida. I båda kanalerna uppmanar Hampus sina tittare att gå in på Instagramkontot upptack_fastighetsbranschen och delta i en tävling där det gäller att fotografera sin favoritfastighet.

– Vi hoppas att många deltar i tävlingen, men framförallt vill vi att fler unga ska få upp ögonen för vilka spännande jobb som finns i branschen. Unga vill ha trygga jobb där de känner att de kan påverka och ta ansvar. Det kan vi erbjuda, säger Anette Nordenfelt.

Fastighetsbranschen har stora behov av att rekrytera ny kompetens. De kommande 10 åren behöver 11 000 nya medarbetare anställas. De som utbildas idag på gymnasium, yrkeshögskola och högskola/universitet täcker bara 20 procent av behovet.

Tävlingen pågår mellan 9 och 22 juni. Bilden man vill tävla med ska taggas med plats och @upptack_fastighetsbranschen. Alla bidrag bedöms efter originalitet, teknisk kvalitet, känsla och relevans till temat. I juryn deltar fotograf Fabian Wester, Hampus Hedström samt Mattias Österberg och Anette Nordenfelt från Fastigo.

Fakta Hampus Hedström

 

Hampus Hedström är komiker med en egen humorkanal på Youtube med fler än 200 000 prenumeranter. Hampus är stor även på Instagram där han har drygt 230 000 följare. Hampus var också programledare för årets Guldtuben-gala som gick av stapeln den 3 juni.

Relaterade nyheter

AI
Pressmeddelande

Intresset för AI stort i fastighetsbranschen

Katarina Prick och Petra Karlsson Ekström
Pressmeddelande

ÖBO och Skövdebostäder in i Fastigos styrelse

3 photos added - kopia
Pressmeddelande

Ängelholmshem och Hyresbostäder i Norrköping vinner Fastigopriset 2024

Min sida

Här har vi samlat dina kollektivavtal, snabblänkar och kontaktuppgifter till din personliga rådgivare

Kollektivavtal
Din rådgivare

För snabbare hjälp kontakta SvarDirekt på 08-676 69 69 eller via formuläret nedan.

Medlem

Här loggar du som medlem in för att komma åt all låst information på webbplatsen

Fastigo-portalen

Här loggar du in som ska lämna företagsuppgifter, statistik eller hantera ert företags användare.

Bli medlem

Har du inget konto? Som medlem omfattas du av Fastigos heltäckande och branschanpassade kollektivavtal.

Logga in

För att komma åt denna information behöver ditt företag vara medlem i Fastigo.Om du redan är inloggad och ändå inte kommer åt ett visst material är det för att du saknar behörighet till den sidan eller filen.

Du loggar in med din e-postadress och lösenord.

Om du inte loggat in tidigare behöver du skapa ett lösenord genom att följa ”Glömt ditt lösenord”-länken nedan.