Nästa års avtalsrörelse har så smått dragit igång för Fastigo som ska förhandla med samtliga förbund men kring olika områden.

- Avtalen med Fastighets och Kommunal är bara ettåriga och kommer därför att omförhandlas i sin helhet. Med tjänstemannaförbunden kommer vi bara att förhandla om allmänna anställningsvillkor eftersom löneavtalen löper till 2019, säger Charlotta Stensson, förhandlingschef på Fastigo.

Medlemmarnas synpunkter

Under hösten har Fastigo genomfört regionträffar runt om i landet för att ta in synpunkter från medlemmarna om vilka krav Fastigo ska driva i avtalsrörelsen. Dessutom har många synpunkter kommit in via en webbenkät.

- Vi har ett bra underlag som nu är presenterat för Fastigos styrelse och som ska presenteras för avtalskommittéerna den 1 februari. Därefter kan vi börja förhandla, säger Charlotta Stensson.