Avtalsrörelsen går i in slutskedet. På fredag väntar slutförhandlingar med tjänstemannaförbunden och i nästa vecka möter Fastigo Målarna och Kommunal.

- Inom en vecka hoppas vi att vi är klara med i princip samtliga avtal, säger Charlotta Stensson, förhandlingschef på Fastigo.

Förlängt avtal

På fredag träffar Fastigo samtliga tjänstemannaförbund. Där rör förhandlingarna de allmänna anställningsvillkoren och möjligheten att förlänga det sifferlösa processlöneavtalet med ett år så att avtalen har samma avtalslängd.

- I nästa vecka tar vi emot Målarna och Kommunal. Förhandlingarna med Målarna bygger på deras uppgörelse med Målarmästarna som vi hoppas är klar. Med Kommunal kommer vi att diskutera såväl lön som allmänna villkor, säger Charlotta Stensson.

Informationsträffar på gång

I maj räknar Fastigo med att genomföra avtalsinformation runt om i landet om de nya avtalen. Redan nu är det dock klart att en avtalsinformation hålls i Göteborg den 17 maj, dagen före Fastigos stämma.

- Vi hoppas att många tar tillfället i akt att komma på både avtalsinformation och stämma.