Franklin Fastigheter AB i Lycksele är familjeföretaget med andra prioriteringar än ett modernt fastighetsföretag i storstaden. De har sålt en fastighet sedan 60-talet och medelåldern bland de anställda är hög.

Långsiktigt ägande

Franklin Fastigheter AB har huvudkontoret i Lycksele och förvaltar omkring 1000 lägenheter i Lycksele, Umeå och Stockholm. De är långsiktiga i sitt fastighetsägande och har sedan 60-talet endast sålt en fastighet.

- Vår affärsidé är att vi inte säljer några fastigheter, de är vårt levebröd. Vi startade som byggföretag där fastighetsbiten växte och tog över, säger Calle Franklin.

Rekryterar på rekommendationer

När någon trots allt slutar sker rekryteringen till fastighetsföretaget via rekommendationer.

- Lycksele är så litet och alla känner alla. När det gäller våra hantverkare går vi på rekommendationer, förutsatt att de vill jobba hos oss förstås, säger Calle Franklin.

Social kompetens skattas högt

På Franklin Fastigheter fyller alla anställda en viktig funktion. Social kompetens är en viktig kompetens på företaget.

- Vi har ingen unik produkt utan det är min personal som gör företaget framgångsrikt. Man måste kunna ta folk om man ska in i deras bostäder och arbeta.

Erfarenhet är ovärderiligt

Vad gäller kompetensutveckling är IT den del som har fått störst fokus.

- Där går vi kurser för att hänga med i utvecklingen. Det förändras inte så mycket inom ett fastighetsföretag. Vi ser till att åka bort någon weekend och utveckla företaget och ha interna träffar och medarbetarsamtal. Kunskap är värt mycket men erfarenhet är ovärderligt.

Margaretha Eldh