Tidningen Chef har genomfört en undersökning som visar att 7 av 10 chefer sover för lite. Skälen för detta kan bland annat vara brist på sovtider, sen hemkomst eller att han eller hon utsetts för störande moment strax innan sömn såsom starka ljus eller skärmtid.

Siffrorna i Tidningen Chefs undersökning visar på en allvarlig tendens. Att verka för ett hållbart arbetsliv och en trivsam arbetsplats är lika viktig för medarbetare som för chefer och där är tillräcklig sömn en viktig del för att klara av sitt jobb. Bland tipsen som lyfts fram för hur man ska sova bättre kan nämnas:

- Sträck försiktigt ut kroppen för att släppa eventuella spänningar i kroppen

- Läs en bok tills du känner att tröttheten kryper på

- Ta ett varmt bad eller dusch på kvällen. Det hjälper dig att komma ner i varv och minskar tiden du behöver för att göra dig redo på morgonen.  

Mer information om undersökningen samt fler tips hittar du i artikeln 5 skäl till att du sover för lite som chef.