Den nya dataskyddsförordningen, mera känd som GDPR, träder i kraft den 25 maj. Inför detta har Fastighetsägarna och SABO tagit fram två gemensamma vägledningar för behandling av personuppgifter i samband med uthyrning och förvaltning av hyresbostäder. Vägledningarna berör även frågan om kameraövervakning vid flerfamiljshus.

Syftet med den här gemensamma satsningen är att skydda de boendes integritet samt att det ska utgöra ett stöd för hyresvärdarna.

– Hyresgäster ska kunna känna sig trygga med att deras personuppgifter är skyddade och inte missbrukas. Med våra gemensamma vägledningar skapar vi ett stöd för hyresvärdar att behandla personuppgifter på ett korrekt sätt och samtidigt värna de boendes integritet, säger Marie Öhrström, chefsjurist Fastighetsägarna Sverige, i ett gemensamt pressmeddelande med SABO.

Mer information om satsningen finner ni här.

Fastigo har tittat på GDPR-frågan utifrån ett arbetsgivarperspektiv. Om ni som medlemsföretag har frågor kring detta är ni välkomna att höra av er till SvarDirekt på 08-676 69 69.