Nyckeltalsinstitutet har släppt sin årsrapport för 2018 och det står klart att HSB Bostad är årets mest jämställda byggbolag.

– För en värderingsstyrd samhällsaktör som HSB Bostad står jämställdhet högt på agendan och vi är väldigt stolta över att vårt jämställdhets- och mångfaldsarbete återigen har gett oss förstaplatsen som det mest jämställda byggföretaget, säger Jonas Erkenborn, vd på HSB Bostad, i ett pressmeddelande.

Tina Ekström som är vd på Nyckeltalsinstitutet lyfter fram att HSB Bostad är ett föredöme för branschen:

- Några av styrkorna är att kvinnor och män har samma möjligheter att bli chef, att det är en jämställd lönestruktur och att ledningsgruppen består av en lika stor andel män och kvinnor.

Nio mätbara nyckeltal ligger till grund för Nyckeltalsinstitutets jämställdhetsindex, Jämix. Tillsammans visar dessa nyckeltal hur väl det står till med jämställdheten i företag. 330 företag och organisationer medverkade i mätningen för 2018.

Mer information samt ytterligare kommentarer från Jonas Erkenborn och Tina Ekström finner ni här.